Bitcoin.com Buy BTC & BCH News, prices, mining & wallet

Da li je isplativo ulaganje u bitkoin?

Da li je isplativo ulaganje u bitkoin?

https://preview.redd.it/ug9x5rx4x9s51.jpg?width=800&format=pjpg&auto=webp&s=b766be4020fceb13c931503f5577600e0a586d0b
Da bi mogli da damo odgovor na pitanje „da li je ulaganje u bitkoin dobra ili isplativa odluka“ moramo sagledati kakve sve izbore za plasiranje viška sredstava imamo. Takođe i na koji rok se može očekivati zarada, kakva su tržišta. Tek nakon svega ovoga, imaćemo jasniju sliku gde da investiramo novac.
Nijedna investicija nije 100% sigurna, ni jedna ne garantuje zaradu. Ipak, ako želite da vaš novac radi za vas, morate preduzeti rizik da bi ostvarili profit.
Upravo ćemo da vam pojednostavimo opcije koje treba da sagledate i isplativost ulaganja naročito nakon pandemije Covid-19. O svemu opširnije u nastavku teksta.

Berze realnih tokova plaćanja i zlato u vreme Korona virusa

Zašto naglašavamo da treba u analizu uključiti i ovu godinu sa Korona virusom? Zato što će razmere globalnog udara na ekonomije tek biti moguće sagledati nekad u budućnosti. Zemlje još uvek funkcionišu sa ograničenim kapacitetima, još uvek nemamo pouzdan lek za virus, a sve ovo se odražava na vrednost novca i zlata kao česte mere vrednosti i sigurno će posledice dugo biti osetne.
Udar je doživeo i bitcoin kada mu je vrednost prepolovljena za samo nekoliko dana u martu 2020.godine. Ono što ovu kriptoberzu izdvaja je to što se brzo oporavila bez intervencija , mnogo brže dostigla stare vrednosti, a nakon mesec dana i prestigla tadašnje nivoe. Na taj način je opravdala uložena sredstva. Gde je tajna pa bitcoin lakše prevazilazi krizu?
Bitcoin nije vezan ni za jednu Narodnu banku, državu ili valutu pa se kolebanja vrednosti drugačije stvaraju. Udar koji se dogodio u vreme pandemije uzrokovan je velikim obimom prodaje vlasnika jedinica BTC usled panike koja se javila zbog slomova na drugim berzama. Nije uzrokovan domino-efektom što su druga tržišta doživela.
Pošto na formiranje cene utiče primarno ponuda i tražnja. Iznosi variraju i to u velikom obimu, ali ulaganje u bitcoin je pokazalo i da donosi zaradu svojim vlasnicima. A vlasnici nisu samo pojedinci i grupe, već i veliki investicioni fondovi koji svojim članovima i na ovaj način uvećavaju investirana sredstva.
Sa druge strane ako trgujete na berzama realnih tokova plaćanja i zlata, iznosi zarade su manji, fluktuacije su manje, ali dosta činilaca utiče na kretanje vrednosti i dosta posrednih nestabilnosti može da napravi problem, čak i ako je ona na drugom kraju sveta.

Ulaganje u bitcoin ili kupovina nekretnina?

Reč je o dve suprotne opcije za plasiranje viška sredstava. U Srbiji je dosta popularno kupovati nekretnine kao ulaganje koje ne gubi puno na vrednosti, a ako se izdaje može donostiti i stabilan prihod.
Ipak, za investiranje u kupovinu nekretnine potrebna su vam velika novčana sredstva. U zavistnosti od toga gde se nalazi nekretnina i kolika je njena površina, treba vam od 20.000 eura pa mnogo, mnogo više.
Ulaganje u bitcoin, sa druge strane, može da bude sa daleko manjim novčanim sredstvima koje možete lako prodati ili dodatno kupiti i tako uvećati svoj cripto-novčanik.
U vreme Covid krize i cene nekretnina su pale, a ako ste vlasnik, a treba vam gotovina teže ćete pronaći kupca i vrlo često pristati i na niže cene po kvadratu samo da bi prodali nekretninu. I iznajmljivanje i naplata kirije je teža pa ni ovo nije potpuno bezbedna investicija.
Nije jednostavno reći da je ulaganje u bitcoin bolja ili lošija opcija, jednostavno zavisi koliko ste spremni na rizik i koliko želite da uvećate uloženo. Sa bitcoinom se mogu izgubiti velike vrednosti, ali se strpljivim vlasnicima on itekako isplatio.....

Ostatak teksta možete pročitati na:
https://www.bitcoinkupovinaprodaja.rs/blog/da-li-je-isplativo-ulaganje-u-bitkoin-6.html
submitted by crvenkapica_011 to kriptovaluteonline [link] [comments]

Digitalne valute rizik ili pametna investicija?

Prvo se pomisli da su kriptovalute potrebne jer postojeće sistem odnosa valuta nema baš veze se finansijama već sa vojnom i ekonomskom moći SAD, tj. Amerike. Dakle, čekalo se i čeka se nešto realnije. I eto opravdanja za njihov nastanak. Ali, možda tu prestaje svaka sličnost. Jer regularni novac ima pravila i sva zakonska pokriće i zaštite.
Ovaj digitalni novac nema. I eto novog razloga za sumnju i ako ništa drugo bar za opreznost ako smo već radoznali. Da nije to ono naše, da neko zaradi enormno a većina nastrada odnosno izgubi? Od Jezde i Dafine do hiperinflacije istorija nas uči da ako ništa treba biti jako oprezan.

Kriptovalute početak

Da se vratimo na kriptovalute. Nepoznati autori, tj. tvorci sistema su kao zamislili ovaj sistem da ne postoji mogućnost zloupotrebe od strane bilo koga. Divota. Genijalna želja i mora se priznati poštena želja ako je bila iskrena.
Ili dobar marketing, da ne kažemo propaganda? A još kada se čuje da vrednost digiatlne valute treba da određuje tržiše, odnosno klasična ponuda i tražnja alarm! Jer, nekako to lepo zvuči. Ali nešto nedostaje. Nešto bez čega je danas teško zamisliti život.
Na primer, gde su banke u ovom sistemu? Kažu, nema ih. Kriptovalute imaju osobinu da mogu da zaobiđu maligan ali izgleda nezamenljiv uticaj finansijskih silnika. I gde smo zaglavljeni? Pa, ono inženjersko u nama goni da pitamo kako to radi i kako to da primenimo u svakodnevnom životu?
Jer, bazno i početno pitanje je kako da nešto kupim ovom valutom? A da bude lakše, brže nego postojećim. Kako da primimo platu u ovoj valuti?
E sad, da ne tražim previše. Svet finansija koji postoji se stvarao hiljadama godina. Nije lako promeniti postojeći svet bez obzira na časnost namere i potencijalno pojednostavljenje za većinu građana. Jer, ne ide to tako ili nikada nije išlo. Ako veliki ili oni koji okreću točak istorije nemaju interes ot toga neće biti mnogo. Možda na kašičicu.

Trgovanje valutama ili kupovina kriptovaluta?

I ako se pitate šta je razlog zašto još uvek nema bitcoina ili drugih digtalnih valuta u vašoj radnji eto razloga. Ne zna se šta je i nema zakonsku regulativu. Sitnica. Mada, Facebook, Kina, Rusija, Nemačka, mnogi drugi obećavaju svoje digitalne valute i očigledno je da se ovi trendovi neće tako lako ugasiti. Nešto će možda i opstati. Da li bitcoin ili neka druga valuta ili neka nova, ali definitivno svet se navikava na digitalne valute.
I ne zaboravite jedno! Dokle god se priča o tgovini, kupovini ili prodaju kriptovaluta ništa značajno se ne'e dogoditi. Čekamo trenutak kada će se više pričati o kupovini i plaćanju roba, usluga, svega digitalnim valutama. Regularno! Ako pročitate o nekih 100.000 prodajnih mesta na internetu gde se može nešto kupiti ovim virtuelnim sredstvima plaćanja možda je to dobro. Ali čeka se milion takvih zakonski legalnih mesta. A onda ćete sigurno potražiti savete za trgovanje kriptovalutama mada ne škodi da i sada budete dobro informisani.
Vredi li ući u svet kiprovaluta? Odgovoriću pitanjem. Vredi li trgovati na berzi? Za neke prepametne da, za većinu to će biti zanimljiv izlet i to je to. Dok nas ne uvere u suprotno. Kako kupiti svoj prvi bitcoin?

A troškovi rudarenja?

Ako ste čuli da je proces rudarenja skup nije mudrost reći da jeste. Mesta gde se troši ogromna energija su "rudarenje" ali i verifikovanje transakcija. I mnogi dans upravo ova mesta fokusiraju kao nezanemarljiv ekološki problem. Onima koji softverski problemi i procesurianje odnosno izvršavanje jako komplikovanih i zahtevnih aplikacija nije jača strana, možda nije lako pojasniti koliko je to zahtevno sa stanovišta potrošnje energije.
"Rudarenje" je ključnu proces za funkcionisanje sistema kriptovaluta. Kada se jednom uđe u svet kriptovaluta onda postaje jasna i matematika i razlozi verifikacije, administracije za sve obavljene transakcije. Proces stvaranja novog bitcoina košta ali se ipak na kraju isplati je rpo unapred definisanom obrascu rudar dobija nagradu kriptovalutu.

Vrede li te digitalne valute?

Da. One imaju neku vrednost na tržištu. Ali... Moć ubeđivanja, odnosno medija je takva da ljudi poveruju u mnogo što šta. Često i cigla ili kamen postanu vredni milione nečega jer to neko tako kaže a neko u to poveruje. Eto rešenja. Kada se poveruje da nešto što nema pokriće ima vrednost krene mašinerija. I onda mašta čini svašta. Hoću reći dobar marketing.

Šta bi kad bi?

Koliko puta u poslednje vreme pročitate vest nalik ovoj da je Bitkoin baš danas pao ispod 8.000 dolara, što je pad od 50 odsto u odnosu na neki drugi rekord od nekog tamo datuma. Pažljivo pročitajte prethodnu rčeenicu. Zamislite da vrednost EURO padne prkeo noi za 50%. Na šta bi ličio vaš život u tom trenutku, ali i život ogromnog dela planete? Da. slažem se. Nešto nije u redu sa tim virtuelnim valutama.

Inflacija kriptovaluta

I tako to krene. Umesto jedne pojavljuju se stotine digitalnih valuta i neke dobijaju na značaju i vrednosti a neke ne. Zlobnici bi rekli inflacija valuta ili čistilište. Zavisi od ugla posmatranja. Najskuplji je bitcoin. Jer neko veruje da on ima vrednost i želi da ga kupi. Neko želi da ga proda i eto kupovine i prodaje digitalnih valuta. Neko smisli automat za unovčavanje bitcoina ili neke druge valute i eto mogućnosti i kupovine.
Da pokušamo da nešto rekapituliramo. Ima li razlike u trgovanju kriptovalutama, berzanskim poslovima, kladionici, igrama na sreću? Sigurno ima. Za neke ima više a za druge manje.

Tekst je preuzet sa bloga https://firmeizsrbije.rs
submitted by nensav to kriptovaluteonline [link] [comments]

Saveti za trgovanje kriptovalutama

Saveti za trgovanje kriptovalutama
Bitcoin kretanje cena

#1 Zaboravite na turistički pogled na trgovanje kriptovalutama

Treba da imate strast i da vas trgovina kriptovalutama zanima, da ne kažemo preokupira.
Ništa novo i ništa drugačije nego sa svim ostlaim stvarima i interesovanjima u životu.
Bez strasti, fokusa, interesovanja, radoznalosti zaboravite na kriptovalute. Ako nemate motiv za ovu oblast zalutali ste i razočaraćete se. Pratite uspešne trgovce kriptovaluta i uštedećete mnogo vremena, ali i novca.
Uvek imajte na umu jedno od važnih pravila ovog sistema (kažu i naša stara mudrost):
"dok se nekom ne smrkne drugome ne može da svane", jer je je ovo igra nula. Bilo čiji uspeh prati i nečiji neuspeh. Neko pobeđuje, ali neko drugi mora da izgubi.
Postoji li neka čarobna formula formula koja garantje uspeh? Nisam siguran. Ali postoje dobre taktike velikih igrača koji i jesu veliki igrači zbog tih osobina. Jedna od tih osobina je potrebno strpljenje. Ali to nije obično stprljenje. To je ono što čini prevagu.
Kada stati, kada uložiti a kada prodati. Jer ne zaboravite nekade je apstiniranje od trgovine dobitna kombinacija.

#2. Jasno definišete vaš maksimalni gubitak kada stajete sa trgovinom

U ovoj oblasti to je pojam stop gubitak u trgovanju. Neka vas ne stigne ona domaća "nije stradao onaj što se kockao već onaj što se vadio".
Ako želite da budete uspešni morate da naučite da prepoznate kada izaći iz igre, odnosno da li zarađujete ii gubite u toj igri.
Ako maksimalno fokusirano u svakom trenutku znate vaše margine gubitka, odnosno zaustavnog gubitka na duže staze stvarate preduslove za pobedničku strategiju.
Ovo je jedna od vrhunskih veština u poslu trgovanja kriptovalutama i nije tajna da je kod većine trgovaca retka osobina. Može li se steći? Kao i sve u životu verovatno da da.
Odabir zaustavljenog gubitka treba da bude promišljen a ne emotivan čin. Ova strategija se odnosi i na pobedničke transakcije. Ne budi pohlepan jer to je put u gubitak.

#3. Dobrodošli u FOMO!

FOMO je skraćenica za strah da nešto jako važno ne propustite.
Ovo je jedan od najopasnijih razloga koji vas ili zadržava u poslu ili čini gubitnikom.
Ne budite povodljivi. Neka vas ne povedu tamo nečiji enormni dobici. Mada nije svejedno gledati kako se tamo neki za kratko vreme bogate a vi to gledate sa otvorenim ustima.
I imate priliku da im se pridružite. Baš ne prija a neodoljivo vas privlači da i vi budete jedan od njih. Ali ne ide to tako. Ako se pitate koja naša mudrost to opisuje možda bi rekli "osećaj za filing".
I nije to onaj trenutak koji kaže ako ne uskoćite kajaćete a ako uskočite kajaćete se takođe. To su trenuci kada se veliki maste i postaju bogatiji a ogroman broj malih osiromašava ili ide u gubitak.
Tako to obično biva.

#4. Pametno upravljate sopstvenim rizicima

Ne zalećite se i ne trčite odmah ka ogromnom profitu. Da li se i uspešni i mudri trgovci vladaju na ovakav način? Uglavnom da.
Zato i jesu to što jesu.
Mnogi od uspešnih realizuju male, ali sigurni profite u redovnom trgovanju pre nego što trče za rizicima ogromnih profita.

#5. Pratite trendove najajčih valuta kao što je Bitcoin.

Male valute zavise od onog što se događa sa velikim valutama kao što je Bitcoin.
Tržište podrazumeva i dosta neizvesnosti i jako je teško pronaći zakonitosti kretanja cena kriptovaluta.
Nekada je najbolje ne trgovati.

#6. Nije sve u trenutnoj ceni kriptovaluta

Ako je cena neke valute niska to još uvek nije okidač za akciju.
Većina početnika upravo tada reaguje: kupuje virtulene valute jer smatra da je cena istih niska i njima dostupna. Jedan primer: Ripple umesto Ethereuma samo zato što je potonji jeftiniji. Ipak, to nije baš tako jednostavno.
Odluka o investiranju u novčić trebalo bi da ima vrlo malo veze sa njegovom pristupačnošću, ali puno veze sa njegovim učešćem na tržištu.

#7. Ne držite manje valute neograničeno

Veliki broj manjih valuta na kraju izgubi vrednost, ponekad i brže nego što se očekuje.
Savet: nemojte manje vredne valute držate previše vremena. Koji je kriterijum na osnovu kog treba da donosite odluku o prodaji manjih valuta?
Praksa ukazuje da je svakodnevni obim trgovanja dobra mera za upravljanje odlukama o zadržavanju manje vrednih valuta.
Što se više trguje nekom valutom to je bolji razlog da je duže vremena zadržite.
Naravno, praćenje trendova, kratkoročnih i dugoročnih se podrazumeva. Možda uočite neke obrasce koji vam pomognu da donesete dobre odluke o valutama koje posedujete ali i tome kada kupiti kriptovalute.

#8. Diverzifikujte, diverzifikujte i diverzifikujte!

Ne vežite se samo za jednu virtuelnu valutu. Jer tržište je previše neizvesno i nepredvidljivo. I ulaganja su nepredvidiva.
Život nas svakodnevno uči da više ništa nije izvesno i sigurno. Korona virus je na žalost najbolji primer za to.
Pravila pre i posle coronavirusa kao da nisu ista. i naravno da neće biti ista. I pokazuju da ništa više nije sigurno.
Koliko god možete zaraditi hiljade u danu ili manje, isto je tačno. Sve što uložite u digitalna sredstva možete izgubiti u tren oka.
Dakle, najbolji način da se prevaziđu takve nesigurnosti je kroz diverzifikaciju ulaganja u kriptovalute.

#9. Savet koji vas može učiniti uspešnijim

Iako nema čarobne formule niti saveta koji garantuje dobitak, postoje neka iskustva koja vas mogu učiniti uspešnijim.
Budite fokusirani, odmereni i hladne glave za vreme trgovanja.
Morate razviti veštinu da ne trgujete emocionalno, već racionalno. Ne započinjite trgovanje ako niste sigurni da ćete se zaustaviti na način kako ste planirali.

Koji savet vam se posebno dopao? Imate neki vaš savet za trgovanje? Molimo vas da ga podelite sa nama kroz komentar. 
submitted by Faribo to kriptovaluteonline [link] [comments]

OneCoin / OneLife - VEOMA OPASNA PREVARA (na koju nazalost naseda sve vise i vise srba...)

Blic okaci tekst: ulozio u BitCoin-e 2012te, sad moze da kupi stan na dedinju!
Sto se srba tice, to je to, to je dovoljno da se ulozi ogromna kinta u te neke "kriptovalute" i da padnu pare sa neba, jer smo narod koji najvise na svetu voli i ocekuje da mu padnu jebene pare sa neba
Sta je Bitcoin:
Bitcoin je sistem digitalne valute koji funkcionise bez ikakvih 3rd party kontrola, bez centralne banke iza valute, iskljucicvo na nacin tako sto je SVIMA javan - dakle ako Pera prebaci bitcoin marku, transakcija je javna, i uvek i svako ZNA da je marko imao bitcoin, da ga sad ima Pera, i da je transakcija obavljena tad i tad. Ta vrsta "javnog teftera" se zove "Blockchain" i osnova je za postojanje digitalne valute, jer to automatski sprecava bilo kog da nesto sto je "digitalno" sacuva, prekopira, itd.
Kako se zaradjuje bitcoin (obratiti paznju da kad je veliko slovo B onda se misli na koncept, a kada je malo slovo onda je u pitanju valuta) ?
Oni koji vode brigu o tome da se Bitcoin transakcije obavljaju, redovno update-uju, da ceo sistem fukniconise, se nazivaju Kopaci (Miners) i ovako je zamisljen ceo sistem: svako sa pristupom internetu, i odgovarajucim hardverom, moze da bude Miner. Oni ciji kompjuter PRVI napravi blok (zapis skoro izvedene transakcije, kroz veoma komplikovanu kompjutersku "zagonetku" koju kompjuter svojom radnom snagom treba da "resi") dobija procenat transakcije, kao i novi tek izdat bitoin iz sistema.
Dakle, kada cujete ono "kupio 20 masina u podrum ih stavio, da bi mu kopale bitcoin-e" to je zapravo to, on je aktivirao svoj sistem koji ce usled tolike ogromne racunarske snage najvereovatnije da registruje sto vise transakcija, pretvori ih u "blokove" i ugradi u blockchain. Time ce biti nagradjen procentima transakcije, kao i novo-nastalim Bitcoin-om jer je sistem tako zamisljen - da bi se osigurala nezavisnost i transparentnost valute, oni koji su "najvredniji" u odrzavanju iste, bivaju nagradjeni - time je Bitcoin zasticen, a korisnik nagradjen
Gore-napisano je najjednostavnije moguce objasnjenje koncepta Bitcoin-a
OneCoin / OneLife prevara
Ne bih obracao paznju na ovo, da se nije desilo nekoliko sledecih stvari:
Dakle otelo se kontroli i neko mora da stane na put ovome, jer sudeci po tom prijatelju mojih roditelja, on je vise nego spreman da "kupi clanarinu" u toj firmi OneLife, pitaj boga koliko jos ljudi ce da uleti u pricu
OneCoin je, ovako iz prve - piramidalna shema. U pitanju zapravo nije NIKAKVA kriptovaluta, vec izmisljena fantazijska kriptovaluta koja ce navodno po njihovoj prici da "prestigne i BitCoin
Evo liste Kriptovaluta, zvanicna lista:
https://coinmarketcap.com/all/views/all/
primeticete kako OneCoin jebeno ne postoji
Sta nudi OneCoin:
Sta se zapravo desava - u pitanju je direktna piramidalna shema gde se inflacija novca desava od donjih ka gornjem delu sistema, i bogate se samo iskljucivo oni na vrhu - OneCoin nema apsolutno nikakvu vrednost, i pored toga sto ga nijedan sajt ne navodi kao validnu kriptovalutu, postoji zapravo lazni sajt, po imenu xcoinx.com
ako odete na sajt, videcete da je sajt "u odrzavanju" a evo sta se zapravo moglo videti na tom sajtu:
https://imgur.com/Q5hlOqd
dakle, OneCoin direktno ispod Bitcoin-a, zamisli. Na sve to, sekcije gde se moze obaviti transakcija sa OneCoin-om, su stojale po nekoliko meseci zatamnjene sa "cooming soon" obavestenjem.
sad ide direktan dokaz prevare:
kada odete na FAQ sajta xcoinx (cesto postavljana pitanja, i odgovori) naletite na tekst, uslikano:
https://i.imgur.com/Oi5vsnD.png
Toliko aljkavo uradjen sajt koji je navodno "globalni indeks kriptovaluta" da su zaboravili da promene Bitstamp u xcoinx (uradili copy paste sa sajta Bitstamp i nisu se setili da promene u opisu teksta)
Ljudi koji su skapirali da su ulozili u maksimalnu prevaru, sada bi da povrate svoje pare - ali "verifikacija" (koja izmedju ostalog trazi SVE vase podatke u vidu pasosa, licne karte, krstenice, itd) traje i po nekoliko MESECI, i vi koji ste ulozili u OneCoin jos niste ni u sistemu iako ste dali pare, a o povlacenju para nema ni govora
Skracena verzija:
OneLife vas ubedi da platite njihove edukativne materijale kako bi ste "razumeli" kriptovalute. Uclanite se, i onda na ovaj ili onaj nacin, ste zamoljeni ili naterani da kupite OneCoin. Ne postoji nikakav "mining" niti kopanje, vec se OneCoin stice tako sto date pare firmi OneLife i oni vam zauzvrat daju vas "Onecoin" u iznosu koji ste kupili, a odakle taj Onecoin - pa izvucen iz dupeta. Neko ko je zaposlen tu vas realan novac u keshu, pretvara u cifru koju ukuca na tastaturi. I na vasem balansu se sad nalazi "toliko i toliko OneCoin-a"
Kad budete shvatili da OneCoin nema apsolutno nikakvu vrednost, trazicete da naplatite svoje pare nazad. Najveci broj ljudi dolazi u problem "validacije" jer je "zajeban proces", a oni koji zapravo podignu, dobijaju manju cifru nego sto su ulozili, zbog "fluktuacije" trzista i slicne budalastine, i naplacenih poreza za ovo ili ono. Oni koji nazalost OSTANU U PRICI, svoje pare daju, i zapravo kupuju sve VISE I VISE OneCoin-a, misleci kako time dostizu vecu poziciju u samoj firmi, i izmedju ostalog kao i svaki mrezni marketing, slusaju bajke i price o "dijamantskim direktorima" koji su tu na vrhu i naravno da su uspesni (jer trose vase pare, vas sa dna) i zamisljaju kako ce jednog dana i oni sami da postanu dijamantski direktori, u medjuvremenu prodajuci pricu svima u svojoj okolini, rodbini, prijateljima, da kupe i uloze u OneCoin, nepostojecu valutu
UPOZORITE sve bliske da je OneLife uzeo maha u srbiji i da je nenormalno veliki broj ljudi pao na foru i da daju svoje pare prevarantima, juce su imali svecanu prezentaciju u hajatu, bilo skoro hiljadu ljudi. Zastrasujuce
submitted by Igoritza to serbia [link] [comments]

5 minut za Bitcoin: Vrednosti na katere je dobro biti pozoren Bitcoin  Šta je i kako funkcioniše? - YouTube BITCOIN – DA ALI NE? Bitcoin u Hrvatskoj - HRT Bitcoin, Zlato i Nesigurnost na tržištima, no što nam se ...

Digital money that’s instant, private, and free from bank fees. Download our official wallet app and start using Bitcoin today. Read news, start mining, and buy BTC or BCH. Menjalni tečaj za Bitcoin je bil nazadnje posodobljen 24 oktober 2020 od coinmarketcap.com. Menjalni tečaj za evro je bil nazadnje posodobljen 22 oktober 2020 od Mednarodni denarni sklad. BTC pretvorbeni faktor je 14 relevantnih cifer. EUR pretvorbeni faktor je 6 relevantnih cifer. BTC EUR coinmill.com 0.00005 0.55 0.00010 1.10 0.00020 2.20 0.00050 5.49 0.00100 10.98 0.00200 21.95 0.00500 54 ... Bitcoin vrednost graf nam prikazuje gibanje cene v preteklosti. Trenutna vrednost Bitcoina je stična točka med naročili za nakup in naročili za prodajo. Kupci, ki nimajo nujne potrebe po Bitcoin kovancih, so najbolj zainteresirani za nakup po najnižji možni ceni. Po drugi strani pa so prodajalci, ki nimajo nujne potrebe po dobičku, najbolj zainteresirani za prodajo po najvišji možni ... Bitcoin. Bitcoin je digitalna valuta koja je nastala 2008 a 2009 postao je opensource, cijena 1 bitcoina je tada bila nekoliko centi. Kao izumitelj bitcoina spominje se japanski programer Satoši Nakamoto (najmanja jedinica je 0,00000001 bitcoina i nazvan Satoši). Maksimalan broj bitcoina biti će 21 milion (trenutno postoji nešto više 16 000 000 ) i predviđa se da će se to desiti 2140, a ... Bitcoin je digitalna valuta koja je decentralizovana, ... Vrednost mnogih od njih je porasla više od 1000%. Napr. da ste početkom 2017. godine, uložili po 100$ u prvih 10 kriptovaluta po valuaciji, krajem 2017. biste imali više od 26.000$ tj. 26 puta više od uloženog! Ipak, važno je imati u vidu da su ove investicije rizične i da niko ne može da predvidi šta će se dešavati sa ...

[index] [2860] [48323] [10130] [49335] [12511] [19325] [9566] [51305] [41165] [49434]

5 minut za Bitcoin: Vrednosti na katere je dobro biti pozoren

Šta je bitcoin? Kako funkcioniše? Koja je razlika izmedju bitcoina i novca na koji smo navikli? Ova kratka animacija daće vam odgovor na osnovna pitanja veza... Vrednost kriptovalute iz dneva v dan podira nove rekorde, na drugi strani pa se vse več govori tudi o nevarnostih vlaganja v digitalni denar. Na kaj je treba... Bitcoin bankomata u svijetu ima malo više od 300, a nakon Zagreba, i u Splitu bi se moglo početi plaćati digitalnim novcem. U Zagrebu se nalazi trenutačno jedini bankomat u Hrvatskoj koji kune ... U ovom videu su glavne teme Bitcoin, Zlato kao i cjelokupna nesigurnost na tržištima. Spomenuli smo i pokretanje online biznisa otpornog na krizu koji možete... U aprilu 2010. godine cena jednog Bitcoina iznosila je 0,003 $, dok je danas cena jednog Bitcoin-a preko 17.000 dolara. Ko je pre sedam godina uložio 100 dolara u Bitkoin, danas bi vrednost ...

#